“Atatürk’ü Anmamız 10 Kasım&S217;a Sığdırılamayacak Kadar Büyüktür”
Tarih: 9.11.2016 | Okunma Sayısı: 1241

“ATATÜRK’Ü ANMAMIZ 10 KASIM'A SIĞDIRILAMAYACAK KADAR BÜYÜKTÜR”

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin, 78’inci yılında minnetle ve şükranla yad ediyoruz.

Milletimizin istiklali, refahı, mutluluğu ve özgürlüğü için adanmış bir ömrün açtığı yolda, gösterdiği hedefte ilerleme kararlılığımız her geçen gün daha da pekişmektedir.

Biz avukatlar; bu günü hüznün ötesinde, ilerlemeyi hatırlatan, layık olup olmadığımızı sorgulatan bir gün olarak değerlendiriyoruz.

Atatürk’ü anmak kadar anlamanın da önemli olduğunu biliyor, mücadeleleriyle kurduğu demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin yılmaz savunucusu olarak sorumluluğumuzu biliyoruz.

10 Kasım; O’nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi, muasır medeniyet seviyesine erişme ve hatta geçme idealimizi yinelediğimiz gündür. Yolumuzu da büyük önderimizin akıl ve bilimi temel alan düşünce sistemi aydınlatmaktadır. Karşılaştığı güçlükleri yenmesini bilen direnci, bize, avukatlara güç vermektedir.

Bu cennet vatanı bizlere emanet eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı ve rahmetle yâd ediyoruz.

Av. Bülent ŞARLAN

Çanakkale Barosu Başkanı