​ CUMHURİYETİMİZİN AYDINLIK 100’Ü İÇİN YOLUNDAYIZ!
Tarih: 30.10.2023 | Okunma Sayısı: 242

 

CUMHURİYETİMİZİN AYDINLIK 100’Ü İÇİN YOLUNDAYIZ!



''Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır!’ diyerek yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı Kurtuluş Savaşı, 29 Ekim 1923 tarihinde ''Cumhuriyet'' ile taçlanmıştır.

 

Bundan tam 100 yıl önce,

Cumhuriyetin ilanıyla birlikte “muasır medeniyetler seviyesine erişmek ve hatta geçmek" amacıyla hukuk, demokrasi, eğitim, kadın hakları, ekonomi, tarım, sanayi, sosyal hayat, sağlık, din ve vicdan özgürlüğü gibi birçok alanda dünyada eşi benzeri görülmemiş devrimler yapılmıştır.


Adaletin, hukukun, çağdaşlığın öncüsü olan Cumhuriyet, egemenliğin tek bir kişiye ya da zümreye değil, sadece millete dayalı hale getirilmesinin en büyük teminatı ve güvencesidir.



Bulunduğumuz coğrafyanın güncel hali düşünüldüğünde bugün ülkemizde özgür ve medeni bir şekilde nefes alabiliyorsak bunu Cumhuriyet kazanımlarına, Atatürk devrimlerine ve bu uğurda gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu aklımızdan biran olsun çıkarmıyoruz.



Çanakkale Barosu olarak Cumhuriyetimizin 100.yılında; demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, milli egemenliğin ve bağımsızlığın sembolü, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ''En büyük eseri'' olan Cumhuriyeti yaşatmak için Cumhuriyet gibi yaşamaya devam edeceğimizi, Cumhuriyetimizi iç ve dış tüm düşmanlara karşı koruyarak, her daim yaşatarak yükselteceğimizin bilinmesini isteriz.



Cumhuriyeti kuranların yolları; yollarımızdır.

Cumhuriyetimizin aydınlık 100’ü için yolundayız.

19.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.