“İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU, AVUKATLARIN KORUNMASI” ULUSLARARSI ARASI SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ
Tarih: 13.12.2018 | Okunma Sayısı: 857

 

“İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU, AVUKATLARIN KORUNMASI”

ULUSLARARSI ARASI SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

 

Türkiye Barolar Birliği ve Avrupa Konseyi’nin 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde ortaklaşa düzenlediği “İnsan Hakları Savunucusu Avukatların Korunması” konulu uluslararası sempozyum, TBB Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Törene; TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun yanı sıra Baromuzu temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Hande Keksin Toprak, Avrupa Konseyi temsilcileri, baro başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Açış konuşmalarının ardından, TBB İnsan Hakları Merkezi tarafından 10 Aralık İnsan Hakları Günü için hazırlanan video gösterimi yapıldı.

 

Sempozyum; moderatörlüğünü TBB Başkan Yardımcısı Av. Ünsal Toker’in yaptığı “Avukatların ve Baroların İnsan Haklarının Korunmasındaki Rolü”, moderatörlüğünü Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı Michael Ingledow’un yaptığı “İnsan Hakları Savunucusu Avukatları Korumak İçin Uluslararası Girişimler ve Mekanizmalar” ve moderatörlüğünü TBB insan Hakları Merkezi Başkanı Av. İzzet Varan’ın yaptığı “Türkiye’deki Durum: Zorluklar ve Çözüm Önerileri” başlıklı oturumlarla devam etti.

 

 

 

 

28.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.