07.07.2023 TARİHLİ DEĞİŞİKLİK İLE GETİRİLEN ADALETTE KDV ORANLARI KABUL EDİLEMEZ
Tarih: 7.07.2023 | Okunma Sayısı: 256

 

07.07.2023 TARİHLİ DEĞİŞİKLİK İLE GETİRİLEN ADALETTE KDV ORANLARI KABUL EDİLEMEZ

Çanakkale Barosu, Barolarımız ve TBB olarak gerek TBMM çatısı altındaki tüm siyasi partiler gerekse ilgili Bakanlıklar nezdinde avukatlık hizmetlerinden alınan KDV oranının düşürülmesi için bugüne kadar birçok yazılı ve şifahi başvuru ile görüşmeler gerçekleştirmekte iken, 07.07.2023 tarihli Resmi Gazete’ de Mal ve Hizmetlerde uygulanan KDV oranlarının artırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı yayımlanmıştır.

 

İlgili karardan 07.07.2023 tarihli TBB ve 81 İl Baromuz ile Adalet Bakanı ile gerçekleştirdiğimiz toplantı zamanında haberdar olduğumuzdan, konu değişikliğin sakıncaları ve taleplerimiz güncellenerek detaylı açıklamalarımız toplantıda Adalet bakanına hem TBB Başkanı hem de Barolarımız tarafından iletilmiştir.

 

Bir kez daha söylemek isteriz ki Bu değişiklik; halihazırda günümüz ekonomik koşulları karşısında avukatın emeğini karşılamaktan uzak hale gelen Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ile geçimini sağlamakta güçlük çeken avukatların gelirlerinin düşürülmesi anlamına gelmektedir.

 

Belirtilen nedenlerle, anılan kararın iptali için Barolar olarak yargı yoluna başvurulacağını meslektaşlarımıza ve tüm kamuoyuna duyururuz.

19.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.