10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü
Tarih: 10.12.2017 | Okunma Sayısı: 1398

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ

10 Aralık 1948 tarihinde, bundan 69 yıl önce İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi kabul edilmiştir.

Bu bildirgeyi ilk onaylayan ülkelerden biri olmakla gurur duyuyor, insan hakları ihlallerinin azaltılmasını diliyoruz.

İnsan haklarının olmazsa olmazları yaşama hakkı, düşünceyi ifade etme hakkı, ayrımcılığa tabi tutulmama gibi haklar hiçbir insanın bir başka insana vereceği haklar değil, bizatihi insan olmaktan doğan vazgeçilmez haklardır.

İnsan hakları, insan olmamızın ve onurumuzun doğal bir sonucudur. Bu hak ve özgürlükler; cinsiyete, ırka, renge, dile, dine, servete, siyasal veya başka düşünceye dayanmadan, herhangi bir ayrım gözetmeden sağlanmalıdır. Bu konuda Çanakkale Barosu olarak dün olduğu gibi bugünde hukuki platformlarda genelde insan haklarının, özelde kadın ve çocuk haklarının gözetilmesi konusunda titizliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Kültürümüze yakışır insanca bir yaşamın tüm dünyada hakim olması dileğiyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyoruz.

Av. Bülent Şarlan
                                                                                          Çanakkale Barosu Başkanı