10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Tarih: 9.01.2014 | Okunma Sayısı: 1405

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Çağdaş bir devlet ve demokratik düzende dördüncü kuvvet olarak tanımlanan ve demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak değerlendirdiğim basınımızın değerli çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

Gazeteciliğin ve avukatların birbirine çok yakın iki meslek gurubu olduğunu düşünüyorum. Çünkü her iki meslek grubu da de gerçeğin ve doğrunun peşindedir, ikisinin de yokluğunda haksızlık ve eşitsizlik oluşur. Avukat da gazeteci de toplumun hakkı ve hukukun adına çabalar. Her iki meslek grubu da kimi güç otoriteleri tarafından işine gelmediği zaman yıpratılmaya çalışılan, saldırılara uğrayan, hakları gasp edilendir. Bununla birlikte her iki meslek grubu da demokrasinin ve cumhuriyetin güvencesidir.

Öte yandan Türkiye’nin ve özelde Çanakkale’nin gelişmişlik düzeyinde çalışan gazetecilerin değerli çabaları sonucu yaptıkları haberlerin anlamlı katkılar sunduğuna inanıyorum. Çalışan gazetecilerimizi, kamuoyunu sadece bilgilendiren değil, denetleyen, özel ve önemli bir görevi yerine getiren kişiler olarak değerlendiriyorum. Bu nedenle zaman, zemin, durum gibi hallere aldırmadan zorluklar içinde görevini yürüten siz değerli basın mensuplarını özverileri nedeniyle içtenlikle kutluyor, Çanakkale Barosu’nun geçmişte olduğu gibi bugün ve bundan sonrada kurumsal olarak basınımızın yanında olduğunun bilinmesini istiyorum.

Bu gün vesilesiyle ebediyete intikal eden basın mensuplarını minnetle ve rahmetle anıyor, ajanslarımızda, yerel ve ulusal gazetelerimizde ve yayın organlarımızda görev yapan değerli basın mensuplarımızı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle tebrik ediyor, herkese sevgi ve saygılar sunuyorum.

Av. Bülent ŞARLAN
                                                                                                                        Çanakkale Baro Başkanı