19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun
Tarih: 18.05.2014 | Okunma Sayısı: 1673
 
 
 
 
 
 

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan’ın

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

 

Büyük hukuk devrimcisi ve ulu önderimizi Atatürk’ün,bundan 95 yıl evvel Samsun’a çıktığı günün yıldönümündeyiz. Köhne bir geminin taşıdığı aydınlık ve mücadeleci bir zihnin, bir başlangıca ve bir dönüme imza attığı 19 Mayıs, Samsun'da, Havza'da, Amasya'da, Erzurum'da ve Sivas'ta yokluklar içinde alınan kararlarla bir milletin özgürlük ve bağımsızlık ateşini yeniden yaktığı tarihtir.
 
19 Mayıs; padişahın mülkünden vatan olmaya, kulluktan birey olmaya, tebalıktan millet olmaya giden bir süreç ve Türk milletinin doğum günüdür. 19 Mayıs; fikri  hür, vicdanı  hür, irfanı  hür geçmişimizin bugüne nasihat ve bizlere ilham veren mücadelesidir. 19 Mayıs; işbirlikçilerin, yardakçıların, paralı askerlerin ve bağnazlığın direncinin kırıldığı, mazlum ve yoksul halklara bir yol haritasıdır.

 

Bedenleriyle, zihinleriyle, aydınlık düşünceleriyle hiçbir zaman yaşlanmayıp her daim genç kalacak olan Çanakkale Barosuna bağlı biz avukatlar, aldığı emanetin sorumluluğunun her zaman bilincindendir. Fedakârca mücadele etmek, birlik ve dayanışma içinde yol almak o günlerden ilham aldığımız bir ilkemizdir. Baromuz, Atatürk’ümüzün kendisine bıraktığı emanete sahiptir.

 

95 yıl önce bu mücadeleyi başlatan başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve özlemle anıyor, Soma felaketinde yitirdiğimiz değerlerimizin hüznü içinde tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyorum.


                                                        Av. Bülent ŞARLAN     

                                                                                                     Çanakkale Baro Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

  
20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.