20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ
Tarih: 20.11.2023 | Okunma Sayısı: 146

20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ‘’Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’’ imzalanmış ve hiçbir ayrım gözetmeksizin dünya genelinde çocukların hak ihlallerine dikkat çekmek, çocuk hakları konusunda farkındalığı artırmak, çocukları her türlü şiddetin etkisinden korumak, yaşam koşullarını iyileştirmek, yüksek yararlarının gözetilmesi konusunda bilinç oluşturmak amacıyla da sözleşmenin kabul tarihi olan 20 Kasım günü tüm dünyada “Çocuk Hakları Günü” olarak ilan edilmiştir.

Tüm dünyanın gözleri önünde devam eden savaşlar, göçler, afetler, ekonomik sorunlar, şiddet gibi değişik görünümlerde tezahür ederek ucunun çocuklara dokunduğu tüm hak ihlallerini doğuran olaylar karşısında Çocuk Hakları Gününün önemini hatırlatma görevini üstlenmekteyiz.

Çanakkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak hak ihlallerinin karşısında olduğumuzu ve olacağımızı, çocuklara eşit haklara sahip oldukları bir gelecek oluşturma bilinciyle çalıştığımızı ve çalışacağımızı saygı ile duyuruyoruz.

Çanakkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu

19.09.2024