24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Tarih: 24.11.2013 | Okunma Sayısı: 2078

 

 
ÇANAKKALE BARO BAŞKANIMIZ AV. BÜLENT ŞARLAN’IN

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

 

 

İnsanlık tarihinin en anlamlı ve en değerli mesleğinin sahibi bilge kişilerin, aydınlığın sembol isimleri olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü derin bir saygı, şükran ve minnetle kutluyorum.

 

Öğretmenlerimiz; geleceğin emanet edildiği çocuklarımızı özveriyle, sevgiyle yetiştirenlerdir. Onlar anlamlı, değerli ve kutsal bir mesleğin sahipleridir. Bu sebeple en büyük güzellikleri ve saygıyı hak etmektedirler. Öyle ki Başöğretmen Atatürk, "Dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en özverili ve en saygıdeğer ögeleridir.", "Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." ve "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." ifadeleriyle geleceğin mimarı olan öğretmenlere seslenir.

 

Öğretmenlerimizin çocuklarımızı dün olduğu gibi bugün ve yarında Atatürk’ün izinde, aydınlık zihinli, sorumluluk duygusuna sahip, sorgulayan ve araştıran bireyler olarak yetiştireceklerine inancım tamdır. Aynı inancımı fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler yetiştirecekleri konusunda da taşımaktayım.

 

Bu anlamlı günde, öncelikle Başöğretmen Atatürk olmak üzere, hayatlarını insan yetiştirmeye adayan ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor; eğitim ailesinin öğretmenler gününü en içten duygularla kutluyor, sevgili öğretmenlerimize sağlık ve esenlik diliyorum.

 

 

  Av. Bülent ŞARLAN

Çanakkale Baro Başkanı  

20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.