25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ KAPSAMINDA ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
Tarih: 25.11.2023 | Okunma Sayısı: 189

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM)‘nun ortak basın açıklaması Baromuz Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gizem Pekince tarafından okundu.

Açıklamaya Baro Başkanımız Av. Hande Keskin, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ezgi Deniz Ünsal, Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gizem Pekince ile Av. Güneş Pehlivan ve Av. Deniz Hazal Uysal katıldı.

Baromuz Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gizem Pekince açıklamasında;

”25 Kasım kadınların yaşam haklarının ve özgürlüklerinin güvence altında olmadığı, ayrımcılığın ve şiddetin devlet eli ile yaygınlaştırıldığı hukuki siyasi ekonomik ve sosyal alanda eşitliğin olmadığını hatırladığı gündür.

TÜBAKKOM olarak kadının insan haklarının temel insan hakkı olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, Kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılık sonlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.” dedi.

19.09.2024