30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!
Tarih: 29.08.2023 | Okunma Sayısı: 259

 

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümünde, İnönü’de, Eskişehir’de, Kütahya’da, Dumlupınar’da ve Kocatepe’de destanlar yazarak bağımsız bir Cumhuriyetle kucaklaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

 

30 Ağustos Zaferini, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyerek yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün başlattığı bağımsızlık mücadelesine borçluyuz.  Bu mücadele, “Çanakkale Ruhu” ile başlamış; sonrasında Samsun’da, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta ve Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte Ankara’da ortaya konulan güçlü bir iradeyle Kurtuluş Zaferimizin müjdecisi olmuştur. Bu büyük zaferin temelinde azim, cesaret, kararlılık, birlik ve beraberlik yatmaktadır. Çanakkale Barosu'nun büyük mücadelelerle elde edilen bağımsızlığımıza ve ardından kurulan Cumhuriyetimize bağlılığı ebediyen ve sarsılmadan sürecektir. Avukatlar olarak pusulamız Cumhuriyet değerleri, Atatürk devrimleri, hukukun üstünlüğü ve demokrasidir.

 

Bu duygularla bir kez daha başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyor; Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızın aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Zafer Bayramımız kutlu olsun.

19.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.