7409 SAYILI AVUKATLIK KANUNU İLE TÜRK BORÇLAR KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN HAKKINDA
Tarih: 12.06.2022 | Okunma Sayısı: 217

 

7409 SAYILI AVUKATLIK KANUNU İLE TÜRK BORÇLAR KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN HAKKINDA

 

Avukatlık Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 7409 sayılı kanun,  11.06.2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı.

 

Baroların ve Türkiye Barolar Birliği'nin tüm haklı itirazlarına rağmen, hazırlanan yasa ile avukatlık stajının herhangi bir sigortalı işte çalışırken eş zamanlı olarak yapılma imkanı tanıması ve Adli Yardım ödeneğinin dağıtım esasları ile ilgili çok sakıncalı düzenlemeler getirildi.

 

Stajyer avukatların ekonomik ve diğer özlük hakları güvence altına alınıyor görüntüsü altında,  "Naylon Staj" olarak nitelendirilebilecek bu düzenlemedeki asıl amaç, 2 numaralı baroları ekonomik açıdan parlatmak ve naylon staj ve sonrasında iş imkanı ortamı sağlayarak, bu barolara üye temin etmektir.

 

Dolayısıyla yasanın hedefi 2 nolu barolar için potansiyel üye teşkil eden bir kaç yüz stajyerden ibarettir.

 

Hiç bir planlama yapılmaksızın açılan ve kontenjanları öngörülemez şekilde arttırılan hukuk fakültelerinden mezun olarak avukatlık stajına başlayan on binleri kapsamadığı ise açıktır.

 

 Mesleki hiç bir sorunu çözmeyen, tersine,  meslektaşlar arasında ayırımcılık ve eşitsizliği daha da derinleştirecek olan bu yasanın hukuk devleti ve hukuk etiği ilkeleri bakımından kabul edilemez olduğu kamuoyunun takdirine saygıyla duyurulur.

 

20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.