ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ İLE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tarih: 8.01.2024 | Okunma Sayısı: 242

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ İLE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayının 1. gününde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile sadece Baro Başkanlarının katılımı ile ayrıca bir toplantı gerçekleşti. TBB Yönetimi, Baro Başkanımız Av. Hande Keskin ve çalıştaya katılan diğer Baro Başkanları aşağıdaki taleplerini Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a ilettiler:

CMK Ücret Tarifesinin yayınlanma tarihi ve tarifeye ilişkin Baroların artış talepleri,

Yetersiz kalan ve Biriken adli yardım ödeneklerinin bir an önce ödenmesi,

Adli yardım ödeneğinin %2 den %3 e arttırılmasına ilişkin düzenlemenin yürürlüğünün değerlendirilerek bir an önce uygulanması,

Stajyer meslektaşlarımıza devlet tarafından diğer meslek grupları gibi staj süresince ücret ödenmesi,

Adliyelerde meslektaşlarımızın yaşadığı sorunların çözümü için Adliyede Baroların temsilinin sağlanması,

Hakim ve savcılar ile meslektaşlar arasında ve/veya duruşma esnasında yaşanan sıkıntıların azaltılması için duruşmaların kayıt altına alınması,

CMK’da verilmeyen katılan beraat vekalet ücretlerinin ödenmesinin sağlanması,

Yargı makamları arasında yaşanan sorunların çözümü ve Anayasa’nın kurallarına işlerlik kazandırılması talepleri iletilmiş ve karşılıklı görüşülmüştür.

Baromuz ayrıca yazılı olarak da geciken adli yardım ödemelerinin ödenmesine ilişkin talep ile adli yardım ödeneğinin %2 den %3 e çıkartılması düzenlemesi gereği gerçekleşecek ödemenin derhal yapılmasına ilişkin Bakanlığa yazılı olarak başvurmuştur.

Meslektaşlarımızın bilgilerine saygıyla sunarız.

19.09.2024