Adil Yargılanma Hakkı Konulu Makale Yarışması
Tarih: 14.12.2013 | Okunma Sayısı: 2166

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ

MAKALE YARIŞMASI

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, 2014 yılı Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında hukukçular arasında MAKALE YARIŞMASI açılmasına karar vermiştir.

KONU

“ADİL YARGILANMA HAKKI” (Adil yargılanma soyut bir kavram değildir. Tüm yargılama alanlarında bu somut hakkın tümü ya da yarışmacının seçeceği önemli öğelerinden biri veya birkaçı bağımsız olarak incelenebilir.)

KATILIM 1.Yarışmaya; avukat, yargıç, savcı, stajyer ya da hukukçu kimliğini taşıyan meslek çalışanları katılabilir. 2. Her katılımcı yarışma için yalnızca bir makale gönderebilir.

3. Metinlerin yazımında TDK Yazım Kılavuzu’na uyulmalıdır.

4. Metin, bilgisayar ortamında A4 boyutundaki Word dosyasında, 12 punto Times New Roman fontu ile 1,5 satır aralığı ile yazılmalıdır.

5. Metin 7 sayfadan az 10 sayfadan fazla olmamalıdır.

6. Metnin baş tarafında makale yazarının ismi, mesleği, telefonu ve açık adresi yer almalıdır.

7. Makaleye BAŞLIK verilmelidir.

8. Makalelerin daha önce yayınlanmamış olması gerekmektedir.

9. Kaynakça makalede kullanılan kaynaklarla sınırlı olmalıdır.

TESLİM

E-posta: Metin tarif edildiği şekilde, nesrin@barobirlik.org.tr adresine e-posta yoluyla ekli word dosyası olarak gönderilebilir.

Kargo: Metin tarif edildiği şekilde, CD veya USB flash bellek ile

TAKVİM

Yazı gönderme süresi 31 Ocak 2014 günü saat 17.00’de sona erer.

Makaleler, TBB Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan Seçici Kurul’ca değerlendirilecektir.

Seçici Kurul değerlendirmesi sonucunda derece alan makaleler 01 Mart 2014 tarihinde www.barobirlik.org.tr adresinden duyurulacaktır.

Dereceye giren ve ilgi çeken makaleler, 2014 yılı Nisan ayının ilk haftasında yapılacak olan Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında kitap olarak veya TBB Dergisi’nde yayımlanacaktır.

DİĞER Yarışmada derece alanlara aşağıdaki ödüller ödenecektir. Seçici Kurul tarafından Türkiye Barolar Birliği Dergisi’nde yayımlanmaya değer bulunan makalelere telif ücreti ödenecektir.

Birinciye 5.000 TL

İkinciye 3.000 TL