AİDAT BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI HAKKINDA DUYURU
Tarih: 28.03.2023 | Okunma Sayısı: 199

 

AİDAT BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI HAKKINDA DUYURU

7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Kapsamında Avukatların ve Stajyer Avukatların Baro Kesenekleri İle Staj Kredi Borçlarının Yapılandırılması Hakkında.

Buna göre;

1.31.12.2022 Tarihine Kadar Ödenmesi Gereken Ama Ödenmemiş Aidat ve Baro Keseneği ve Staj Kredi Borçlarını Kapsamaktadır.


2.Yapılandırmadan Yararlanmak İçin Baro Aidatları İçin Baroya, Staj Kredi Borçlarınız İçin TBB’ye (31 Mayıs 2023) Tarihine Kadar Başvurulması Gerekmektedir.


3.Borçların Asıllarının Tamamının Yayım Tarihinden İtibaren İlk Taksitleri Üçüncü Ayın Sonuna Kadar ( 30.06.2023 ) Kalanı Azami 6 Eşit Taksitle Ödenmesi Halinde Bu Borçlara Tahakkuk Eden Faiz, Gecikme Faizi, Gecikme Zammı Gibi Feri Unsurların Tahsiline Gidilmeyecektir.

4.Bir Defaya Mahsus Başvuru Sonrası Ödenmeyen Bir Taksit Ödemesi Diğer Taksitle Birlikte Ödenmesi Durumunda Yapılandırma Bozulmayacaktır.


5.Ödenme İşlemleri Zamanında Yapılmaması Durumunda Yasal Mevzuat Hükümlerine Göre İşleme Devam Edilecektir. Başvuru Süresince Aidat Borçlarından Kaynaklı Kayıt Silme İşlemi Yapılmayacaktır.


Saygılarımızla Bilgilerinize Sunarız.          

 

20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.