&S220;Doğal Varlıklar ve Çevresel Etki Değerlendirmesi&S220; Semineri
Tarih: 13.01.2015 | Okunma Sayısı: 1924
 
 
 

"Doğal Varlıklar ve Çevresel Etki Değerlendirmesi" Semineri

 

Çanakkale Barosu Çevre Ve Kent Hukuku Komisyonu; Türkiye Barolar Birliği Çevre Ve Kent Hukuku Komisyonu tarafından Kırklareli'de düzenlenen “Doğal Varlıklar ve Çevresel Etki Değerlendirmesi” seminerine katıldı.


Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu tarafından düzenlenen “Doğal Varlıklar ve Çevresel Etki Değerlendirmesi” semineri 10 Ocak 2015 Cumartesi günü Kırklareli'de yapıldı.

 

Seminere Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı ve Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyesi Av. Ali Furkan Oğuz, Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Ozan Yılmaz ve Av. Ali Aydın Çalıdağ katıldı.

 

Kırklareli Üniversitesi'nde düzenlenen, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Ali Arabacı, Kırklareli Barosu Başkanı Harun Saygılı'nın açılış konuşması yaptığı seminerde, komisyon üyeleri Av. Bülent Kaçar, Av. Yakup Şekip Okumuşoğlu, Av. Ömer Erlat, Av. Emre Baturay Altınok, Av. Bedrettin Kalın, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay ve Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer tarafından ÇED Yönetmeliği'ndeki değişiklikler, dava süreçleri, Artvin Cerattepe'deki hukuk ve ekoloji mücadelesi, Istrancaların doğal yapısı ve bu doğal yapıyı yok eden madencilik faaliyetlerinin doğuracağı sonuçlar bilimsel olarak ele alındı.

 

Toplantının 2. günü olan 11 Ocak 2015 Pazar günü ise Istrancalar'da inceleme gezisi yapıldı. DAYKO Kırklareli İl Temsilcisi Göksal Çidem'in rehberliğinde yapılan gezide Koruköy Bölgesi'nde faaliyeti sona eren bir taş ocağı sahasına gidildi. Yok edilen ormanı, kirletilen su kaynaklarını ve hatta çöplerini bile bırakıp giden işletmenin yarattığı görüntü tespit edildi. 2012 yılında Türkiye'nin en temiz 3. köyü seçilen Kırklareli'nin Armağan Köyü'ne gidilerek köyde açılması planlanan Kalker Ocağı ve 10 adet RES hakkında köy muhtarı ve köy halkından bilgi alındı. Ardından Dereköy Altın Madeni Sahası'na gidilerek Altın Madeni için ÇED gerekli değildir kararı üzerine açılan ve kazanılan dava hakkında TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyesi Av. Bülent Kaçar'dan bilgi alındı. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25.12.2024
AV. ARDAHAN DİKME
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.