&S220;İcra ve İflas Kanununda Yapılan Değişiklikler&S220; Konulu Panelimiz
Tarih: 24.03.2014 | Okunma Sayısı: 3230

BAROMUZ İCRA İFLAS PANELİ

Baromuz tarafından Büyük Truva otelinde,"İcra ve İflas Kanunda Yapılan Değişiklikler" paneli düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Rıfat Çulha ve İcra İflas Hukuku konusunda Türkiye’de akla ilk gelen isim olan Av. Talih Uyar katıldı.

Panele; Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, Çanakkale Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ramazan Akyol, Çanakkale İcra Hukuk ve İcra Ceza Mahkemesi Hakimi Necdet Coşkun, Çanakkale Asliye Hukuk Hakimleri Hülya Önal ve Erdem Mirici, Çanakkale 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Dr. Halil Güner, çok sayıda avukat ile Çanakkale ve ilçeleri icra müdürleri, icra müdür yardımcıları katıldı.

Panel, Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkanımız konuşmasında, düzenlenen panelin önemine değinerek, icra hukukundaki düzenlemeler hakkında bilgi vererek panelistleri tanıttı.

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan’ın konuşmasının ardından avukatlık mesleğinde birikimleriyle tanınan Av. Talih Uyar ve Av. Rıfat Çulha'nın konuşmalarına geçildi. Panelin açılışını yapan Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Rıfat Çulha, Çanakkale Barosu’nun bu etkinliği düzenlemesinin meslektaşlara büyük katkılar sunduğunu belirterek sözü Av. Talih Uyar’abıraktı.

Düzenlenen panelin ilk oturumunda ‘İcra ve İflas Hukukunda Yapılan Değişiklikler’ ele alındı. Öğle yemeğinin ardından ise Yargıtay Kararlarında yeni düzenlemelerin ne şekilde yer aldığına ilişkin bilgi iletti. Panelin devamında soru cevap bölümüne geçilerek bilgi alışverişinde bulunuldu. Programın sonunda Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan Av. Talih Uyar’a, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Şerefnur Çakır Demirtaş ise Av. Rıfat Çulha’ya Baromuzun armağanlarını takdim etti.

20.09.2024