&S220;Tıp Etiğinden Tıp Hukukuna Tıbbi Eylemler&S220; Konferansı
Tarih: 5.05.2015 | Okunma Sayısı: 1874

 

  
  
"TIP ETİĞİNDEN TIP HUKUKUNA TIBBİ EYLEMLER" KONFERANSI

 

Baromuz, Çanakkale Tabip Odası ve Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği işbirliğiyle Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu tarafından "Tıp Etiğinden Tıp Hukukuna Tıbbi Eylemler" konulu bir konferans düzenledi.

 

Konferansa, Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan'ın yanısıra Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Çetin, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği Başkanı Ulviye Çalıdağ, Tabip Odası temsilcileri, Kamu Hastaneleri Birliği temsilcileri, meslektaşlarımız, doktorlar, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

 

Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu "Etiğin yaptırımları hukukun yaptırımları ile örtüşür. Ama bazen etiğin yaptırımları hukukun yaptırımlarından çok daha ağır olabilir. Etiğin yaptırımları sosyal bir yaptırımdır. Ona dayanmak daha güç olabilir” diyerek etik kavramının sosyal sorumluluk anlamında da çok önem verilmesi gereken bir kavram olduğunu vurguladı.

 

Konferansın sonunda izleyiciler tarafından sorulan soruları cevaplandıran Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu’na Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan tarafından plaket takdim edildi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.