&S220;Zafer Haftası&S220; Çimenlik Kalesinde Düzenlenen Törenle Başladı
Tarih: 12.03.2015 | Okunma Sayısı: 1489

"ZAFER HAFTASI" ÇİMENLİK KALESİNDE DÜZENLENEN TÖRENLE BAŞLADI

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü kutlamalarını içeren Zafer Haftası, Çimenlik Kalesi’ndeki açılış töreniyle başladı.

Zafer Haftası açılış törenine, Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan'ın yanısıra  Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, askerler, muharip gaziler, şehit aileleri ile öğrenci ve askerler katıldı.

Tören, şehitler için Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesiyle başladı. 7 Mart’ı 8 Mart’a bağlayan gece Deniz Savaşları’nın kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nin aslına uygun olarak yapılan TCG Nusret’in bağlı bulunduğu Çimenlik Kalesi’ndeki törende Mehteran Bölüğü tarafından bir gösteri sunuldu. Zafer coşkusuna töreni izleyen vatandaşlar da ortak oldu.

KUTSAL EMANETLER YOLA ÇIKTI

Daha sonra Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, Çanakkale Boğazı’ndan alınan deniz suyu ve rengini şehitlerimizin kanından alan Türk Bayrağı’ndan oluşan kutsal emanetleri, atletler Sinan Korkmaz ve Özlem Şahin Vali Ahmet Çınar'a teslim etti.

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan ve protokol üyeleri, kutsal emanetleri taşıyan atletlere karanfil vererek Ankara’ya dek sürecek Zafer Koşusu ve Halk Yürüyüşü’nü başlattı. Kutsal emanetler sırasıyla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara illerinin sınırlarından geçirilerek, 18 Mart günü Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilecek.

20.09.2024