Arabuluculuk Semineri Yapıldı
Tarih: 17.02.2014 | Okunma Sayısı: 2467
 

Arabuluculuk Semineri Yapıldı

 

Baro Başkanlığımız, Çanakkale Ticaret Borsası ve Alternatif Çözümler Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Arabuluculuk" paneli Ticaret Borsası Konferans salonunda yapıldı.

 

Panele Baro Başkan Yardımcımız Av. Ergin Sezen, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, İdare Mahkemesi Başkanı Orhan Çıldıroğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ,hakimler ve savcılar, çok sayıda meslektaşımız, borsa ve iş adamı dernekleri temsilcileri katıldılar

 

Av. Ergin Sezen seminerde yaptığı konuşmasında "Yargıya başvuranların mahkeme kararlarından genellikle memnun olmadıklarını, ama arabuluculuk sisteminde ise taraflar arasında çıkacak hukuk uyuşmazlıklarının adli yargı veya tahkime gidilmeden, bağımsız bir kişi önünde tarafların uzlaşmasını sağlamak amaçlanıyor. Zaman kaybı önlenmiş olunuyor.Yargının yükü azalıyor" dedi.

 

Toplantıda Arabuluculuk Siteminin hukuki altyapısını anlatan Daire Başkanı Hakan Öztatar, dünya uygulamalarından örnekler verdi. Türkiye'de adliye binalarının her geçen gün yetersiz kaldığı, yeni adliye binalarının inşa edildiğini anlatan Öztatar, İngiltere'de uzlaşmazların %96'sının hukuk mahkemelerinin dışında çözüldüğünü ve bunun da yargı yükünü önemli ölçüde azalttığını ifade etti.

 

Alternatif uyuşmazlık çözümleri, arabuluculukta etik değerler konusunda bilgiler veren Arabulucu Avukatlar Nur Özden ve Ayşe Dilek Ergüler, sistemin barış getirmeyi, kolaylık sağlamayı amaçladığını ifade ettiler. Toplantı Çanakkale Ticaret Borsası ve Baromuzun plaket takdimi ile sona erdi.
 
 
 
 
 
 
20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.