ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANIYORUZ
Tarih: 10.11.2020 | Okunma Sayısı: 568

ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANIYORUZ

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde, bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.

Aradan geçen yıllar, milletimizi, layık olduğu bağımsızlığa ve muasır medeniyetler seviyesine destansı bir kahramanlıkla kavuşturan, evrensel düzeyde en başarılı ilke ve inkılapların mimarı Ulu Önder’imize duyduğumuz özlemi hafifletememiş; her 10 Kasım, bizler için yılın en buruk günü olmuştur.

Şüphesiz ki Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefte ilerlediği müddetçe her zaman güçlü devletler içinde yer alacaktır. Gazi Mustafa Kemal'in "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir." sözleri, O’nu göremeyen, ancak hissedebilen, izini süren bizlere yol gösterici olacaktır.

O’na olan borcumuzu ödemek mümkün olmasa da, bağımsız, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye’mize sahip çıkmak; tarihimizi gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmak, her şeyden önce vatandaşlık görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum.

Av. Bülent ŞARLAN

Çanakkale Baro Başkanı