AVUKATLAR KAZDAĞLARINA ÇIKARMA YAPTI
Tarih: 15.04.2013 | Okunma Sayısı: 2209

AVUKATLAR KAZDAĞLARINA ÇIKARMA YAPTI

Avukatlar Kazdağlarında İncelemelerde Bulundu, Yöre Halkına Destek Sözü Verdi.

Türkiye Barolar Birliği ve Çanakkale Barosu işbirliğinde düzenlenen “Kazdağları ve Siyanürlü Altın Madenciliği” programı kapsamında 14 Nisan 2013 tarihinde Kazdağlarına inceleme gezisi düzenlendi

Avukatlar, altın arama çalışmaları nedeniyle sularının kirlendiği Bayramiç’e bağlı Karaköy’e bir ziyarette bulundu. Bir altın firmasının sondaj çalışmalarını engelledikleri gerekçesiyle 3 ay sondaj bölgesine yaklaşmama cezası alan Mustafa Gönenç ve Mehmet Akay ile görüşen avukatlar, hukuk mücadelesinde onların yanlarında olduklarını ifade etti.

Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Cengiz Tuğral, köy kahvesinin önünde sağanak yağış altında yaptığı konuşmada, “Çanakkale ve Kazdağları’nda yaşanan acı gerçeğin bilinmesi ve öğrenilebilmesi için Türkiye Barolar Birliği olarak bir çevre komisyonu kurduk. Hukuk ve diğer alanlarda bölge halkının yanında olduğumuzu göstermek için buraya geldik. Kazdağlarında yaşanan acı gerçeği göstermek için de buradayız. Hava koşulları nedeniyle arama yapılan alanlara çıkamayacağız, fakat otobüsle Kazdağları’nı gezip, köylülerden bilgi alacağız. Kazdağları’nda siyanür kullanılarak altın çıkarılmaması için hukuksal anlamda bölge halkının yanında olacağız. Eninde sonunda haklı çıkan aklı selim olacaktır” dedi.

‘KAZDAĞLARI ENKAZA DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENİYOR’

Çanakkale Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, “Avukat arkadaşlarımızı olayı yerinde görmeleri için buraya getirdik. Aynı havayı teneffüs etmeleri için geldik. Altıncı firma Kazdağları’nın altını üstüne getirmektedir. Kazdağları adeta bir enkaza dönüştürülmek istemektedir” dedi.

Avukatlar yöredeki temaslarda, hukuk sürecinde iki köylünün yanında yer alacaklarını kaydetti.

Avukatlar daha sonra otobüsle Kazdağları bölgesini gezerek incelemelerde bulundu.

20.09.2024