AVUKATLARIN UYAP’TA TANIMLI BANKA HESAPLARINA VERGİ DAİRELERİNCE HACİZ KONMASI HAKKINDA
Tarih: 19.10.2022 | Okunma Sayısı: 222

Baromuzca Avukatların UYAP’ta Tanımlı Banka Hesaplarına Vergi Dairelerince Haciz/E-Haciz Uygulanamayacağı Konusunda Çanakkale Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne ve Bankalara Gerekli İhtar Yazısı Gönderilmiştir.

Yazımız İçeriğinde Avukatlarca UYAP Sistemine Banka Hesabı Tanımlanması Mesleki Faaliyetin Yürütülebilmesi İçin Bir Gereklilik Olduğundan, Ayrıca Bu Hesabın Avukatın Özel İşlemleri İçin Kullanılıyor Olmasının Hesabın Niteliğini Değiştirmeyeceğinden Haciz/E-Haciz Konulmasının Yasal Olarak Mümkün Olmadığının Altı Çizilmiştir.

Meslektaşlarımızın Bilgilerine Saygıyla Sunarız.