AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ, CMK ÜCRET TARİFESİ VE TÜM YASAL ÜCRET TARİFELERİ VE VERGİ ORANLARI; ÜLKEMİZ EKONOMİK KOŞULLARINA VE MESLEK ONURUNA UYGUN HALE GETİRİLMELİDİR.
Tarih: 3.07.2023 | Okunma Sayısı: 510

 

AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ, CMK ÜCRET TARİFESİ VE TÜM YASAL ÜCRET TARİFELERİ VE VERGİ ORANLARI;

ÜLKEMİZ EKONOMİK KOŞULLARINA VE MESLEK ONURUNA UYGUN HALE GETİRİLMELİDİR.

 

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar gereği emekli maaşlarından asgari ücrete kadar pek çok meslek grubuna gelir düzeyini yükseltmek adına iyileştirmeler yapılmaktadır.

 

Ekonomik iyileştirmeler yapılırken biz Avukatlar; UNUTULMAMALIDIR!

 

Avukatlık asgari ücret tarifesinde ve CMK ücret tarifesinde senede bir defa yapılan ve yapıldığında dahi değerleme oranlarının altında kalan artışlar, avukatların ekonomik koşullarını iyileştirmeye yeterli gelmemektedir.

 

En kısa sürede sorunun çözümü adına gerekli tüm yasal adımlar atılmalıdır.

 

Kaldı ki kamu hizmeti yapan bir meslek grubu olarak özel tüketim vergisinin dahi %1 olarak belirlendiği ülkemizde kamu hizmeti veren avukatlardan verdikleri hizmetin bir çoğundan alınan %18’lik vergi oranında da oranın düşürülmesi gerekmektedir.

 

Günden güne artan hukuk fakültesi sayıları, mesleki faaliyet alanlarının daraltılmasına yönelik adımlar, düşük ücret tarifeleri ve birçok mesleki sorununuzla birlikte kutsal olan savunma makamının ve mesleğimizin itibarsızlaştırılmasına yol açılmaktadır.

 

Meslek onuruna ve emeğimize yakışır, Hissedilen enflasyon üzerinde ücret, vergi ve prim düzenlemelerinin yapılması gerektiği açıktır.

 

Hak ettiğimiz ücretler belirleninceye kadar her mecrada taleplerimizi dile getirmeye ve mücadelemize devam edeceğiz.

 

 

19.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.