BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Tarih: 10.03.2022 | Okunma Sayısı: 232

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

Sağlık Bakanlığınca başlatılan "Görev Bende" kampanyası kapsamında, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi.

Vali İlhami Aktaş başkanlığında İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Baromuzu temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Pelin Turhan Erkan katıldı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Okan tarafından tütün mamullerinin zararları, tütün bağımlılığının tedavisi, sigara bırakma poliklinikleri ve en büyük gönüllük hareketi olan "Görev Bende" kampanyası hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Toplantıda, Sağlık Bakanlığı’nın yıl boyu devam edecek olan çalışma takvimi doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü ve gönüllüler tarafından tütün ürünü kullanımının sağlık ve diğer zararları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak ve sağlıklı yaşam davranışlarını geliştirmek amacıyla Çanakkale'de kamu kurumları, STK’lar ve vatandaşların katılımıyla birlikte gerçekleştirilecek eğitim ve etkinlikler değerlendirildi.