BARO BAŞKANI AV.BÜLENT ŞARLAN&S217;IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI
Tarih: 29.08.2013 | Okunma Sayısı: 2009

 

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI


         Osmanlı İmparatorluğu’nun özellikle 17 ve 18. Yüzyılda geriye gidişiyle başlayan ve sonrasında Afrika ve Balkanlar’da çözülüşüyle devam eden çöküş sürecinde, 1. Dünya Savaşı’nın yarattığı ağır buhran, Mondros ve Sevr Antlaşmaları ile yaşanan işgaller ulusumuzu içinden çıkılması zor ve güç bir durumda bırakmıştı. Bu süreçte özellikle Çanakkale’de yeniden doğan Mustafa Kemal’in Samsun’da, Havza’da, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’da ve birçok yerel kongrede sağladığı örgütlenme, ulusal bilinç ve direniş sonunda ulusal meclis doğmuştu.

 

            “30 AĞUSTOS İNANCIN GALİBİYETİDİR”

 

Ulusumuzun gerek Kuvay-i Milliye ruhuyla, gerekse meclisin ve halk destekli ordunun yarattığı mücadele azmiyle Kurtuluş Savaşı başlamış, zor koşullarda bu savaş sürmüş, batı destekli düşman birlikleri inançlı ve mücadeleci ulusumuz karşısında mağlup olmuş ve 30 Ağustos’la zaferimiz taçlanmıştı. Bugün, bu özel tarihin yıldönümüdür.

 

            30 Ağustos, zorlu mücadeleler sonunda elde edilen bir zafer, bedel ödeyen bir ulusun kazanımı ve inancın galibiyet tarihidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos, mazlum ulusların bağımsızlık ve özgürlük yolunda cesaret sahibi oldukları bir örnek gündür. Ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük karakterinin en kesin göstergelerinden biridir.

 

Bu süreç, zor koşullarda dahi zafere imza atılabileceğinin, inancın karşısında engellerin yıkılabileceğinin, maddiyata dayalı gücün değil inançlı bir haklılığın kazandığının mesajıdır. 30 Ağustos, sosyal, ekonomik ve kültürel bir devrim sürecinin de başlangıç günüdür.

 

Ulusumuz; o gün olduğu gibi bugünde aynı inancını korumakta, cesareti, kahramanlığı ve vatan sevgisi en önemli ve onur duyulacak nitelikleri olarak varlığını devam ettirmektedir. Ulusumuz, aynı kararlılıkla yeni ekonomik ve siyasi zaferler yaşayacağına inancımız tamdır. 

 

“AVUKATLAR, İLHAMINI 30 AĞUSTOS’DAN ALMAKTADIR”

 

Biz avukatlar da özgürlük, hak, hakikat ve mücadele yolculuğumuzda ışığımızı Kurtuluş savaşını verenlerden alıyoruz. Bugünde, yarın da aynı sorumluluk duygusuyla, aynı kararlılık ve inançla çabalarımızı sürdürüyoruz. Hak arayışımızda ruhumuzu Kuvay-i Milliye’den, kararlılığımızı ulusal bağımsızlık savaşı verenlerden, baş eğmezliğimizi Mustafa Kemal Atatürk’den, birlik ve beraberlikle çabalamayı Anadolu’da destan yaratan atalarımızdan  alıyoruz. 

 

Bu özel gün nedeniyle ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kurtuluş savaşını veren onurlu geçmişimizi saygıyla, rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.

 

 

Av. Bülent ŞARLAN

                                                                                                        Çanakkale Baro Başkanı 

 

20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.