Baro Başkanımız Av. Bülent ŞARLAN’ın Cumhuriyetin 90. Yıldönümü Mesajı
Tarih: 28.10.2013 | Okunma Sayısı: 1901

 

 
   BARO BAŞKANIMIZ AV. BÜLENT ŞARLAN’IN
 

CUMHURİYETİN 90. YILDÖNÜMÜ MESAJI

 

Çanakkale Barosu olarak, Cumhuriyetimizin önsözünün yazıldığı bölgede hizmet etmenin en derin heyecanı içerisinde Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümü kutluyoruz.

 

Cumhuriyet, modern hukuk devrimleriyle, hak aramanın insana yakışır çağdaş yollarını açan yapısıyla her zaman tüm yurttaşlarımız gibi biz avukatlarında gözbebeğidir.

29 Ekim 1923, bu yönetimin adının hukuksal olarak açıklandığı ve cumhuriyet denildiği gündür. Cumhuriyet devleti tanımında demokratik ve laik sistemle birlikte hukuk sistemine vurgu yapılması biz hukukçuların büyük kıvancıdır. Bizler için Cumhuriyet vazgeçilemez bir nitelik taşımaktadır. Çünkü biliriz ki, demokratik cumhuriyette halkın son sığınağı hukuktur.

 

Cumhuriyetimizin gelecekte daha güçlü olması için hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerinin daha da iyileştirilmesine ve daha fazla demokrasiye ihtiyaç vardır. Bu sebeple Baromuza bağlı avukatlar, dün olduğu gibi bugünde Cumhuriyetin temel değerlerine sımsıkı bağlıdır. Bu vesileyle başta Atatürk olmak üzere Cumhuriyet Türkiye’sine giden yolda canlarını veren şehitlerimiz ile gazilerimizi  rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetin ebediyen sürmesini diliyoruz.

 

  Av. Bülent ŞARLAN

           Çanakkale Baro Başkanı

 

 

20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.