Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, T.B.B.&S217;nde Düzenlenen Adli Yıl Açılış Törenine Katıldı
Tarih: 7.09.2015 | Okunma Sayısı: 1636

BARO BAŞKANIMIZ AV. BÜLENT ŞARLAN,

T.B.B.'NDE DÜZENLENEN ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

2015-2016 Adli Yılı için 5 Eylül 2015'te Türkiye Barolar Birliği’nde düzenlenen törene Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan katıldı. Tören, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile tüm şehitlerin anısına yapılan saygı duruşu, İstiklal Marşı ve  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun açılış konuşmasıyla devam etti.

Baroları ve Avukatları küresel boyutta temsil eden en büyük üç örgüt olan; Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA),  Avrupa Barolar ve Hukuk Kuruluşları Konseyi (CCBE) ve Avrupa Barolar Federasyonu (FBE) başta olmak üzere 22 ülkenin Barolar Birliği Başkanları ve Avukat örgütü temsilcilerinin, siyasi parti, sivil toplum ve meslek örgütü temsilcileri ile Baro Başkanlarının ve Avukatların katılarak dayanışma örneği sergilediği törende hukuksuzluğa karşı birlik olma mesajı verildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, konuşmasının ardından toplantıya katılan Baro Başkanlarını sahneye davet etti. Sahnede söz alan Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, "Çanakkale geçilmez. Hukuk devleti ve demokrasiden asla vazgeçilmez." diyerek duygu ve düşüncelerini aktardı.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VE DEMOKRASİ İÇİN ATA’NIN HUZURUNDA BULUŞTUK

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, Türkiye Barolar Birliği Yönetimi, Baro Başkanları, Avukatlar, sivil toplum örgütü ve meslek örgütü temsilcileri ile vatandaşlar Türkiye Barolar Birliği’nde düzenlenen Adli Yıl Açılış Töreninin ardından Anıtkabir’de buluştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Baro Başkanları öncülüğündeki Avukatlar ile vatandaşlar ilk olarak Aslanlı Yolda yürüdü. Atatürk’ün mozolesine çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

27.09.2024