Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan&S217;ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Tarih: 28.10.2015 | Okunma Sayısı: 1094

CUMHURİYETİMİZİN 92. YILI KUTLU OLSUN

Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Çanakkale topraklarında, Çanakkale Barosu olarak Cumhuriyetimizin 92. Yıldönümünü kutlamaktan onur duyuyoruz.

Çanakkale Barosu olarak biliyoruz ki, cumhuriyet, savaşlarla ve mücadelelerle, gazi bir meclisle elde edilmiş en yüce rejimdir. Bu bilinçle cumhuriyetin kıymetini bilmeyi sürdüreceğiz.

Çanakkale Barosu olarak biliyoruz ki, cumhuriyet, hukuk sistemini insanlığa yakışır hale getiren, insanı yücelten, az sayıda kişinin değil topyekün toplumun, kulların değil bireylerin rejimidir. Bu sebeple onu korumaya, eserlerini ve Türkiye Cumhuriyeti denilen bu eşsiz ülkeyi yüceltmeye devam edeceğiz.

92. Yıldönümünü kutlama şansına eriştiğimiz Cumhuriyetimizi ilan edenleri, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm arkadaşlarını, kurtuluş savaşı kahramanlarını, ilk meclisin üyelerini ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bayramımızın kutlu olması ve daha nice bayramlara erişmemiz dileğiyle.

Av. Bülent ŞARLAN

Çanakkale Barosu Başkanı