BARO BAŞKANIMIZ AV. SONER AYDIN, HENDEK DAVASININ 8’İNCİ DURUŞMASINA KATILDI
Tarih: 28.02.2022 | Okunma Sayısı: 209

BARO BAŞKANIMIZ AV. SONER AYDIN, HENDEK DAVASININ 8’İNCİ DURUŞMASINA KATILDI

Baro Başkanımız Av. Soner Aydın, Sakarya'nın Hendek ilçesinde, 3 Temmuz 2020 tarihinde yaşanan ve 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlamayla ilgili açılan davanın 8’inci duruşmasına katıldı.

Duruşmaya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve birçok Baro Başkanının katıldığı duruşmada söz alan Başkanımız Av. Soner Aydın, “Davaya konu patlamada insan hakkı ihlali bulunduğundan, yaşam hakkı ve çalışma hakkının ihlali söz konusu olduğundan, Avukatlık Kanunun 76 ve 95 maddeleri gereği, Çanakkale Barosu adına davaya katılma talebinde bulunuyoruz. Çünkü biz millet olarak yekvücut anlayıştayız ve vücudun bir bölümündeki rahatsızlık tüm vücutta hissedildiğinden, burada yaşanan ağır mağduriyeti biz de aynen yaşıyoruz. Dolayısıyla, katılma talebimizin kabulü gerekmektedir.” dedi.