Baromuz Kadın Azmi Ve İradesinin Yanındadır
Tarih: 5.12.2017 | Okunma Sayısı: 1713

BAROMUZ KADIN AZMİ VE İRADESİNİN YANINDADIR

Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83. Yıldönümünü nedeniyle tüm meslektaşlarımla birlikte saygıdeğer kadınlarımızı kutluyorum.

Günümüzün en ileri ülkelerinden çok daha önce kadınlara seçme ve seçilme hakkının ülkemizde verildiği malumdur. Bu hakki veren ulu önderimiz Atatürk’e çok şey borçluyuz. Bugün de Çanakkale Barosu olarak Atatürk’ün ve cumhuriyet değerlerinin izinde, kadınlarımızın yanında, kadın ile ilgili etkin çalışmalar yapmaktayız.

Basın açıklamalarından bilgilendirme stantlarına, dayanışma yemeklerinden söyleşi, konferans ve panel gibi etkinliklere birçok program düzenledik. Başka illerde düzenlenen toplantılara katıldık, görüş bildirdik. Bebek Bakım ve Emzirme Kabinlerinin Çanakkale’ye kurulmasına öncülük ettik.

Çanakkale Barosu olarak beklentimiz Kamu yönetiminde kadın yönetici sayısını en üst düzeye çıkmasıdır. Kadınların azmi ve iradesi; çağdaş, demokratik bir Türkiye’ye giden yolda belirleyici olacaktır.

Av. Bülent Şarlan
                                                                                            Çanakkale Barosu Başkanı