Baromuz Stajyer Avukatlar Kurultayına Katıldı
Tarih: 12.10.2015 | Okunma Sayısı: 2558

 

 
 
BAROMUZ STAJYER AVUKATLAR KURULTAYINA KATILDI

 

Türkiye VIII. Stajyer Avukatlar Kurultayı 10-11 Ekim 2015 tarihlerinde Antalya Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan ile birlikte 3 stajyer avukatın da katıldığı kurultayda stajyer avukatların sorunları görüşüldü.

 

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Baro Başkanlarının da takip ettiği kurultaya, Türkiye'nin farklı illerinden yaklaşık 250 stajyer avukat katıldı. Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan ile Baromuz stajyer avukatlarından Serdar Demir, Mehmet Kırmacı ve Oğuzhan Gültekin de kurultayda hazır bulundu.

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, burada yaptığı konuşmada, avukatlığın en büyük sorununun keyfilik olduğunu, keyfi bir düzene karşı çarpıştıklarını belirtti. Keyfiliğin ortadan kalkması için hukukun üstünlüğünün sağlanması gerektiğini vurgulayan Feyzioğlu, "Avukat o dosyaya fark yaratamıyor ve günün hakim konjonktürüne göre filanca cemaatin tanıdığı, falanca siyasilerin tanıdığı, falanca iş adamının tanıdığı kişi, 'Ben bu işi koparırım' dediğinde o işi alması vaka-i adliyeden olmuş ise o memlekette avukatlık uzatmaları oynamaktadır" dedi.

 

Kurultay’da Baromuz stajyer avukatları adına Oğuzhan Gültekin de bir konuşma yaptı. Gültekin, konuşmasında, stajyerlerin adliyelerde ve sosyal yaşamda yaşadıkları sıkıntılara, maddi konularda yaşadıkları problemlere değinerek çözüm önerileri sundu.

 

Baromuz Stajyer avukatlarını kurultay boyunca yalnız bırakmayan Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan ise, kurultayın stajyer avukatların sorunlarına çözüm getirmesini dilediğini belirterek, Çanakkale Barosunda staj yapan tüm stajyer meslektaşlara Çanakkale Barosu olarak gerekli hassasiyeti gösterdiklerini, yanlarında durduklarını ve 7-8 Mayıs 2016 tarihinde Çanakkale Barosu evsahipliğinde yapılacak olan V. Genç Avukatlar Kurultayında da sorunların daha da irdeleneceğini belirtti.  Başkanımız Av. Bülent Şarlan, Antalya'da bulunduğu sürede gösterdikleri misafirperverliklerinden dolayı Antalya Barosu Başkanı Av. Alper Tunga Bacanlı'ya teşekkür ederek bir armağan takdim etti.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

27.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.