BAROMUZCA ''HUKUK DEVLETİNE SAYGI'' KONULU BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tarih: 15.11.2023 | Okunma Sayısı: 143

BAROMUZCA ''HUKUK DEVLETİNE SAYGI'' KONULU BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Baro başkanımız Av. Hande Keskin'in, meslektaşlarımızın ve birçok basın mensubunun katıldığı açıklamada Hatay Milletvekili seçilen meslektaşımız Av. Şerafettin Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararına uyulmaması ile başlayan, bir gazetenin Anayasa Mahkemesi üyelerini açıkça hedef göstermesi ile devam eden sürece ilişkin hukuki değerlendirmeler yapıldı. Açıklamada, bağımsız savunmayı serbestçe temsil eden avukatlar olarak, yargının bağımsızlığını, yurttaşlarımızın adil yargılanma hakkını, kuvvetler ayrılığını ve hukukun üstünlüğünü savunmak için sesimizi yükselttiğimizin, kesin ve bağlayıcı olan Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasının hukukun üstünlüğü ve hukuk devletiyle bağdaşmadığının, hak ihlali kararında olumlu oy kullanan Anayasa Mahkemesi üyelerinin bir gazete tarafından açıkça hedef gösterilmesinin geçmişte de defalarca tecrübe ettiğimiz üzere çok acı sonuçlarının olabileceğinin altı çizildi.

Açıklamanın tam halini linke tıklayarak YouTube üzerinden izleyebilirsiniz;

19.09.2024