BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 22.02.2020 | Okunma Sayısı: 589

 

BASINA VE KAMUOYUNA

Araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'in kopya çekerken yakaladığı öğrencisi tarafından 17 defa bıçaklandıktan sonra 3 kurşunla öldürülmesine ilişkin görülen davada sanık Hasan İsmail Hikmet hakkında "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, tehdit suçundan 2 yıl ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 1 yıl cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Yargılamada hiçbir indirim sebebi uygulanmaksızın sanığa verilen ceza noktasında adaletin tesis edilmiş olması kamu vicdanına bir nebze olsun su serpmiştir.

Savunma hakkı noktasında; yargılamanın sac ayaklarından biri olan avukatların mesleklerini icra ederken kendilerine düşen özen ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve aynı zamanda meslek etik ve ahlakına da uygun davranmaları gerekmektedir. Savunma hakkı kullanıldığı esnada başka bir suça mahal verecek, ölünün hatırasına hakaret ve iftiraya varacak derecede savunma(!) yapılması hiçbir meslek adabı ve etiğiyle bağdaşmamakta olup, söylenen ifadelerin hukuki bir savunma ile de hiçbir alakası bulunmamaktadır. Yargılama sürecinde sanık müdafii tarafından "savunma hakkı'nın ardına sığınılarak merhum Ceren Damar Şenel' in anısına ve kişilik haklarına yapılan saldırıları kınıyoruz.

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanarak cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadınların kadın olduğu için şiddet görmediği ve öldürülmediği günlere ulaşmak adına Çanakkale Barosu olarak her zaman üzerimize düşeni yapacağımız ve adaletin yerini bulması için gerekli mücadeleyi göstereceğimizi saygıyla bir kez daha yineliyoruz.

 

ÇANAKKALE BAROSU KADIN HAKLARI KOMİSYONU


27.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.