BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 22.07.2013 | Okunma Sayısı: 1713

 
 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU ve bazı yönetim kurulu üyelerine ilişkin, Eskişehir-Ankara treninde bir başörtülü kadına hakaret ve saldırıda bulunulduğu 20 Temmuz 2013 tarihinde bazı basın yayın kuruluşları ile internet haber sitelerinde iddia edilmiştir. Olayın seyri, Türkiye Barolar Birliği tarafında tüm doğruluğu ve çıplaklığıyla kamuoyuyla paylaşılmışsa da halen bazı çevrelerce bir dezenformasyonun yürütüldüğünü görmek Çanakkale Barosunu üzmektedir.

 

Yapılan haber ve yorumlar;haksız bir iftira, komplo ve amacına ulaşamayacak bir itibarsızlaştırma gayretinden başka bir şey değildir.Bu tarz; toplumun ortak değerleri üzerinden yapılan, hamaset kokan, yeni ve çirkin bir tarzdır. Bazı kesimler, son zamanların bukendilerince popüler tarzına uyarak, demokrat duruşlu, aydın görüşlü, kanaatlerine ipotek koydurmayan kişi ve örgütlere “çamur at izi kalsın” taktiğini kullanmaktadır. Üstelik bunun sadece ulusal değil yerel ölçekte de ve ne tesadüftür ki “dini hassasiyetler” üzerinden yapılması manidardır.

 

Çanakkale Barosu, Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Prof. Dr. Feyzioğlu’nun demokrat kişilikli, inançlı, inançlara saygılı, toplumun değerlerine karşı duyarlı bir kişiliğe ve yönetim tarzına sahip olduğunu çok iyi bilmektedir. Çanakkale Barosu olarak, Başkanımız Sayın Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve arkadaşlarının bu komplo karşısında yalnız olmadıklarını, tüm baroların ve meslektaşlarının dün olduğu gibi bugünde kendilerini içtenlikle desteklediğini saygılarımızla bildiririz.

                                                           

 
                                                                                              Av. Bülent ŞARLAN
                                                                                           Çanakkale Baro Başkanı

 

20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.