Cafer Türker&S217;in ismi Kızılay Sokağa Verildi
Tarih: 16.02.2015 | Okunma Sayısı: 1772

CAFER TÜRKER'İN İSMİ KIZILAY SOKAĞA VERİLDİ

Çanakkale’de uzun yıllar Kızılay başkanı olarak görev yapan ve 2011 yılında yaşamını yitiren Cafer Türker’in ismi Kızılay Sokağa verildi.

Baro Başkanımız Şarlan'ın da katıldığı tören, eski Kızılay Sokak’ta gerçekleştirildi.

Açılışa, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra kalabalık bir topluluk katıldı. Yaklaşık 27 yıl boyunca Çanakkale Kızılay Derneği Başkanlığı yapan ve Türk Kızılay’ı tarafından uzun süreli başkanlığı ve hizmetlerinden dolayı önce ‘Onursal Üyelik’, sonra da ‘Onursal Başkanlık’ unvanını alan Cafer Türker’in ismi, Belediye Meclisi’nin kararıyla, şu anki Kızılay Sokağa verildi. Türker Ailesi ise bu ahde vefayı onur verici olarak değerlendirirken, ismin sokağa verilişi nedeniyle meclis üyelerine teşekkürlerini iletti. Kızılay’ın efsanevi başkanı Cafer Türker, 1998 yılında kan toplama miktarıyla ‘Türkiye Birincisi’ olmuş, Kızılay Binasının yapımı tamamlanınca da görevini devretmişti.