ÇANAKKALE BARO BAŞKANI AV.BÜLENT ŞARLAN’IN GAZİLER GÜNÜ MESAJI
Tarih: 19.09.2013 | Okunma Sayısı: 1942

 

ÇANAKKALE BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN’IN
 

GAZİLER GÜNÜ MESAJI

 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, Sakarya Savaşı’nın ardından TBMM tarafından Gazilik” ve “Mareşallik” unvanın verilmesi ile her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Böylesi bir günde ülkemizin bağımsızlığı ve yurttaşlarımızın özgürlüğü için en kıymetli varlıkları olan canlarını hiçe sayan ve vücutlarının bir parçasını bu mücadeleye sunan Gazilerimiz ve ülkemiz için özel bir gündür.

 

Gazilerimiz, sadece özgürlük ve bağımsızlık için değil birlik ve bütünlüğümüz içinde onurlu mücadele vermişlerdir. Gazilerimiz, toprak parçalarının vatan olmasında özverileriyle eşsiz, saygın ve özel bir yer tutmaktadırlar.Bu özverileri nedeniyle gazilerimiz toplumsal hayatta her zaman baş tacı edilmeli, hakları olan saygı ve sevgi eksiksiz sunulmalıdır. Çanakkale Barosu bu duygularını dün olduğu gibi bugünde korumakta, ülkemizde gazilerimizi ilgilendiren yasal hususların daha da iyileştirilmesini dileğini paylaşmaktadır. Gazilerimizin mirası olan bu vatanda onların gösterdikleri örnek fedakârlıklar, hukuk devleti mücadelesinde biz avukatlarada ışık olacaktır.

 

Bu vesileyle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve ebedi aleme intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şenlik ve huzurlu dolu bir ömür diliyor, Çanakkale Barosunun minnet ve şükranlarını sunuyoruz.

 

 

 

Av. Bülent ŞARLAN

Çanakkale Baro Başkanı 

20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.