Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan&S217;ın Dünya Hukuk Günü Mesaj
Tarih: 10.07.2015 | Okunma Sayısı: 1390

GÜÇLÜLERİN HUKUKU KAZANAMAYACAK

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Dünya’da son dönemde güçlülerin hukuku olduğunu belirten Başkanımız Av. Bülent Şarlan, çifte standart anlayışı ve hukuk tanımazlığın dünyada haksızlıklara, sınır ihlallerine, ekonomik çöküntülere ve insan kayıplarına sebep olduğunu söyledi.

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, evrensel hukukun yok sayıldığı bir zaman diliminde olduğumuzu, Doğu Türkistan, Irak, Filistin, Suriye vb. yerlerde ciddi hukuksuzluk olaylarının yaşandığını bunun temelinde ise hukuk tanımazlığın olduğunu belirtti.

Başkanımız değerlendirmesinde “Günümüzde; toplumlar, ülkeler ve dünya için her zamankinden daha fazla hukuk diyoruz. Savaşların son bulması, insani değerlerin korunması, umutlu ve mutlu günler için evrensel hukukun korunması gerektiğine inanıyoruz. Kişilerin, toplulukların ve devletlerin kendi menfaatlerine göre düzenledikleri bir hukuk anlayışını reddediyoruz. Güçlülerin hukukunun değil evrensel ve objektif hukukun kazanması gerektiği düşünüyoruz. Bu sebeple herkes için, her zaman ve her yerde hukuk” dedi.

27.09.2024