ÇANAKKALE BAROSU VE GENÇLİK MECLİSİ İŞ BİRLİĞİYLE BURSA GEZİSİ
Tarih: 7.02.2022 | Okunma Sayısı: 365

 

Çanakkale Barosu ve Gençlik Meclisi İş Birliğiyle Bursa Gezisi

 

Çanakkale Barosu ve Gençlik Meclisi işbirliğiyle 26-27 Şubat 2022 tarihlerinde Bursa’ya gezi yapılması planlanmaktadır. Tur ücreti 550 olup, katılmak isteyen meslektaşlarımızın isimlerini 15 Şubat 2022 Salı gününe kadar Baro kalemine iletmesi gerekmektedir.

Gezi programı aşağıda belirtilmiştir.

Cumalıkızık Köyü, Uludağ Kayak Merkezi, Tophane

 

( Orhangazi & Osmangazi Türbeleri & Saat Kulesi) , Ulucami, Mudanya & Tirilye Turu

 

1.Gün – Cumalıkızık, Uludağ Kayak Merkezi, Tophane & Ulucami ,

 

04:30’da Çanakkale Cumhuriyet meydanında buluşma ve 05:00’de Çanakkale’den hareket ediyoruz.

Sabah 09.30 civarı Cumalıkızık köyü‘ne ulaşıyoruz ve turumuza dahil olan kahvaltı için konağa gidiyoruz. Serpme kahvaltımızı yaptıktan sonra gezimizin ilk durağı rengarenk evleri, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla beş yüz yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık, günümüzde de tarihsel filmlere mekan olmaktadır. Buram buram Osmanlı izi taşıyan köyü dolaşmaya başlıyoruz.

 

Cumalıkızık köyü gezisinden sonra Uludağ’a doğru yola koyuluyoruz.

 

Yaklaşık 1 saatlik yolculuğumuz ardından Uludağ oteller bölgesine ulaşıyoruz. İsteyen misafirlerimiz gün boyunca kayak yapabilir , arzu eden misafirlerimiz bölgedeki Cafe / Restaurant’larda vakit geçirebilir. Fotoğraf merakı olan misafirlerimiz gün boyu eşsiz kareler yakalayabilirler. Ortalama 2 buçuk saat civarı serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından Bursa merkeze doğru yola koyuluyoruz. Bursa merkezde Tophane (Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri) ve Ulu Cami görülüp burada vereceğimiz serbest zamandan sonra otelimize geçiş yapıyoruz.

 

2.Gün – Mudanya & Tirilye

 

Sabah otelimiz de alacağımız kahvaltı sonrasında Mudanya’ya doğru hareket ediyoruz. Roma, Bizans ve Osmanlı döneminin izlerini göreceğimiz Mudanya’da Osmanlı evlerinin en güzel örneklerinden biri olan, Türk Yunan ateşkes antlaşması’nın imzalandığı ve belgelerinin sergilendiği Mudanya Mütakere Binası ve 8. Yüzyıl Bizans yapısı olan Kumyaka Kilisesini geziyoruz. Buradaki gezimizin ardından turumuza Trilye ile devam ediyoruz. Trilye’de bulunan Taş Mektebi rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Trilye sokaklarında tarih öncesine giderek nostalji yaşıyoruz. Trilye evlerini gördükten sonra, Fatih Kilise Camii’ni geziyoruz.Çamlıkahve’de mola veriyoruz. Geziler sonrasında Çanakkale’ye dönüş.

 

Tur ücreti kişi başı 550 TL

 

Tur ücretine dahil olan hizmetler

Lüks Araçlarla Ulaşım

Profesyonel Rehberlik Hizmeti

1.gün Cumalıkızık Köyünde Serpme Köy Kahvaltısı

1 gece konaklama ( akşam yemeği dahil otelde )

2.gün otelde kahvaltı

Uludağ Milli Parkı giriş ücreti

 

Tur ücretine dahil olmayan hizmetler

Öğle yemekleri

Kişisel harcamalar

Kayak merkezi etkinlikleri ( Kayak takımı & Telesiyej )


 

20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.