ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 107. YIL DÖNÜMÜ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
Tarih: 12.03.2022 | Okunma Sayısı: 228

Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törenle, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri başladı.

Törene, Baro Başkanımız Av. Soner Aydın’ın yanısıra Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde, Türk bayrağı göndere çekildi.

Gelibolu Yarımadası'ndan alınan kutsal emanetler; toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı atletler Oğuz Uyar ve Nihan Akaman'a teslim edilerek Ankara'da sona erecek Zafer Koşusu başladı.