Çanakkale - Giresun Kardeş Kent Oldu
Tarih: 1.03.2015 | Okunma Sayısı: 1134

 

ÇANAKKALE - GİRESUN KARDEŞ KENT OLDU

 

Çanakkale ile Giresun’u Kardeş Kent yapan sözleşme Belediye Başkanları Ülgür Gökhan ve Kerim Aksu tarafından düzenlenen törenle imzalandı.

 

1922 Büyük Taarruzla başlayan tarihi bağları bulunan Çanakkale ve Giresun illeri arasında düzenlenen törene, Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan ve Giresun Baro Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu da katıldılar.

 

Kardeş kent sözleşmesinin imzalandığı renkli gece, Çanakkale ve Giresun Belediyelerinin halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başladı. Gecede, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Merkez Komutanı Dz. P. Kd. Alb. Necmettin Sarı, 1922 Büyük Taarruzda Giresun’dan yola çıkan 47. Alayın Çanakkale’ye gelişini ve Çanakkale’de sürdürülen mücadeleyi anlatırken, gecenin ev sahiplerinden Çanakkale Giresunlular Derneği Başkanı Onursal Aydın, iki kent arasındaki kardeşlik bağının sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Kardeş Kent Protokolünü imzalarken, karşılıklı olarak hediye takdiminde de bulunuldu. Renkli gece, müzik dinletileri ve danslarla birlikte keyifli bir şekilde son buldu.

  
 
 
 
 
20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.