Çevre İçin Güç Birliği
Tarih: 28.09.2015 | Okunma Sayısı: 1293


 

ÇEVRE İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

 

Çevre hareketi ve mücadelesinin geldiği ve gideceği nokta ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri çevre ile ilgili bugüne kadar yaptıklarını ve bundan sonraki yapacakları hakkında basın toplantısı düzenledi.

 

17 Eylül 2015 tarihinde Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleşen basın toplantısına; Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan'ın yanısıra Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP İl Genel Meclis Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant, Çanakkale Tabip Odası Başkanı Hülya Görgün, Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Türker Savaş, Çanakkale Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Kenan Kaynaş, Çevre Platformu sözcülerinden Nihat Gülhan ve İDA Dayanışma Derneği’nden İlhan Pirinççiler katıldı.

 

“BAROMUZUN ÇALIŞMALARI ÇANAKKALE İLE SINIRLI KALMIYOR”

 

Toplantıda Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan,  çevre ile ilgili yapılan tüm faaliyetler kapsamında bakanlığa açılan davalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Başkanımız Av. Bülent Şarlan çevre konusunun Çanakkale Barosu için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “ Çevre için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaları sadece Çanakkale’de değil tüm Türkiye’ye yayma adına geniş bir birliktelik var. Çanakkale Barosu olarak geçen yıl ulusal boyutta Kaz Dağları’nda siyanürlü altın arama ile ilgili konferans düzenledik. Bu konferansta Türkiye’nin her ilindeki Baroların Çevre Komisyonu Başkanlarını, Türkiye Barolar Birliği ve Çevre Komisyonu Üyelerini buraya davet ettik. Baromuzun çalışmaları sadece Çanakkale ile sınırlı kalmıyor. Bu sayede tüm Türkiye Baromuzu tanıdı. 2011 yılından beri hukuksal bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin başlangıcında da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na açtığımız davalar yer alıyor. Toplamda 30’un üzerinde dava açıldı, bir çok dava kazanıldı” dedi. 

 

27.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.