Çimenlik Kalesi ve Deniz Müzesi Açıldı
Tarih: 19.03.2015 | Okunma Sayısı: 1912

ÇİMENLİK KALESİ VE DENİZ MÜZESİ AÇILDI

Restorasyonu tamamlanan Çimenlik Kalesi ve Deniz müzesi 17 Mart 2015 tarihinde yapılan tören ile ziyaretçilere açıldı.

Gerçekleştirilen açılışa, Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan’ın yanı sıra Vali Vekili Cemal Yıldızer, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve çok sayıda davetli katıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılı anma törenleri çerçevesinde restorasyonu tamamlanan Çanakkale Deniz Müzesi ve Çimenlik Kalesi’nin özel misafirleri de vardı. Çanakkale Savaşlarını’nı 100. Yılı anma törenleri çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından davet edilen şehit aileleri de Çimenlik Kalesi İç Kale’nin açılışına katıldı.