CUMHURİYETİ ONLAR KURDU, YAŞATACAK VE YÜKSELTECEK BİZLERİZ
Tarih: 27.10.2011 | Okunma Sayısı: 112

 

CUMHURİYETİ ONLAR KURDU, YAŞATACAK VE YÜKSELTECEK BİZLERİZ

 

Esarete ve Dayatmalara İşgalcilere Karşı Türk Milletinin Başlattığı Kurtuluş Savaşı, Tarihte Benzeri Görülmemiş Bir Kahramanlıkla Kazanılmıştır. Bu Büyük Zafer, 29 Ekim 1923’te, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” İlkesi İle Ülkemizi Muasır Medeniyetler Seviyesinin Üzerine Çıkarma Hedefiyle Cumhuriyetimiz Kurularak Taçlandırılmıştır.

 

Biz Hukukçular, İçinde Demokrasiyi, Hukukun Üstünlüğünü, Milli Egemenlik ve Bağımsızlığını Barındıran Cumhuriyetimizi İç ve Dış Tüm Düşmanlara Karşı İlelebet Korumakla ve Cumhuriyetimizi Her Daim Daha da Yüceltmek İçin Çalışmamız Gerektiğinin Bilincindeyiz.

 

“Cumhuriyeti Biz Kurduk, Onu Yaşatacak Ve Yükseltecek Olan Sizlersiniz” Sözüyle Cumhuriyetimizi Bizlere Emanet Eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bu Kutsal Mirasını Korumak ve Yüceltmek Bizlerin Asli Vazifesi ve Sorumluluğu Olduğunu Biliyoruz.

 

Çanakkale Barosu Olarak, Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Olmak Üzere, Silah Arkadaşlarını, Bu Topraklar İçin Canını Vermiş Bütün Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin İlkelerinden Ödün Vermeden Sonsuza Dek Devamı İçin Mücadele Edeceğimizin Bir Kez Daha Altını Çizerek,

“ Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun! “ Diyoruz.

 

     Av. Hande KESKİN

Çanakkale Barosu Başkanı

19.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.