CUMHURİYETİMİZİN 98. YILI KUTLU OLSUN
Tarih: 29.10.2021 | Okunma Sayısı: 361

Aziz Türk Milleti, kıymetli meslektaşlarımız.

Cumhuriyet, Türk Ulusunu emin ve sağlam bir geleceğe taşıyacak, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak yegane yoldur ve gerçek demokrasinin akılcı biçimde uygulanabileceği en ileri hükümet biçimidir.

Bu sebeple cumhuriyet, Türk Ulusunun karakterine en uygun yönetim biçimidir.

Ve Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Onun için Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyeti yükseltecek ve yaşatacak olanın, yine Cumhuriyetin genç evlatları olduğuna işaret etmiştir.

Bu cennet vatanı emperyalistlerin kanlı ellerinden kurtarıp bizlere armağan eden ve üzerinde onurlu biçimde yaşamamız adına tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanın namusunu kurtarmak adına, tereddütsüz ölüme koşan şehitlerimiz ve gazilerimizi, Cumhuriyetimizin 98.kuruluş yıldönümünde, bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Av. Soner AYDIN

Çanakkale Barosu Başkanım