DİYARBAKIR BAROSU BAŞKANI AV. TAHİR ELÇİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN GÖRÜLEN DAVANIN 9. DURUŞMASI
Tarih: 30.11.2023 | Okunma Sayısı: 78

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 9. duruşmasına Çanakkale Barosu adına Baro Başkanımız Av. Hande Keskin katılım sağladı.

Duruşmada beyanda bulunan Başkanımız, Baroların katılma taleplerinin reddinin hukuka uygun olmadığını yasal gerekçeleri ile izah ederek devamında yargılamanın adil, şeffaf ve hukuka uygun şekilde ilerlemesinin, toplumda oluşan cezasızlık algısı ile geçmişimizde yaşanan faili meçhullerin acılarının hala çok taze olması sebebiyle toplumda çok büyük ihtiyaç olduğunu, davanın sembol dava olması sebebiyle ülkemizin hukuka güven ve hukukun üstünlüğü ile yan yana yürüme iradesini göstermesi açısından da tarihe not düşeceğinin altını çizdi.

Dosyadaki vekil Avukatların ve Baroların talepleri reddedilerek kurulan ara karar sonucunda dosya; mütalaa hazırlanması için Cumhuriyet Savcısına tevdi edildi. Duruşma 6 Mart 2024 tarihine ertelendi.

Duruşmadan bir gün önce gerçekleşen Anma Programı ile de TBB Yönetimi, Baro Başkanları ve Avukatlardan oluşan kalabalık heyet; 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’yi anmak için Diyarbakır Adliyesi önünden, Elçi'nin vurulduğu tarihi dört ayaklı minarenin önüne kadar yürüdüler.

Yürüyüş ve sonrasında gerçekleşen basın açıklamasına Baro Başkanımız Av. Hande KESKİN de katılım sağladı. Avukatlar daha sonra Yeniköy Mezarlığına geçerek Av. Tahir Elçi’yi kabri başında anarak mezarına karanfiller bıraktı.

Anma programı Prof. Philip Leach, Av. Irma Van Den Berg, TBB Başkanı Erinç Sağkan ve Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren’in konuşmacı olduğu “Cezasızlık ve İnsan Hakları” konulu Panel ile sona erdi.

19.09.2024