EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEKİ AVUKAT GÖRÜŞ ODALARINDA BULUNAN KAMERALARIN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 09.05.2023 TARİHİNDE İDARİ DAVA AÇILMIŞTIR. ​
Tarih: 16.06.2023 | Okunma Sayısı: 252

Meslektaşlarımızdan Baromuza Ulaşan Yoğun Yakınmalar Neticesinde, Çanakkale Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’ne Bağlı Birimlerde Yer Alan Avukat-Şüpheli Görüşme Odalarında Kameraların Bulunduğu Tespit Edilmiştir. Öncelikle Söz Konusu İdareye Baromuzca Yazılı Başvuru Yapılmış; Müdafi ve Şüphelinin Görüşmesine Özgülenmiş Odalarda Kamera Bulundurulmasının Mevzuata, Uluslararası Sözleşmelere ve Hukuka Aykırı Olduğu Kameraların Kaldırılması Gerektiği Bildirilmiştir.

Emniyet Müdürlüğünce Baromuza Hitaben Kaleme Alınan Cevap Yazısında Söz Konusu Kameraların Ses Kayıt Özelliğinin Bulunmadığı Dolayısıyla Mevzuatta Görüşmelerin İzlenemeyeceğine Yönelik Bir Düzenleme Bulunmadığı Belirtilmiştir.

Bunun Üzerine Baromuzca 09.05.2023 Tarihli Dilekçe İle Söz Konusu İşlemin Anayasa’ya, CMK’ya, Avukatlık Kanunu’na ve Ülkemizin Taraf Olduğu Uluslararası Sözleşmelere Aykırı Olması Sebebiyle Öncelikle Yürütmesinin Durdurularak Netice İtibariyle İptali İstemiyle Dava Açılmıştır. Davamız Çanakkale 1. İdare Mahkemesi’nin 2023/415 Numaralı Esasına Kaydedilmiş Olup; Mahkemenin Değerlendirmesi Devam Etmektedir.

Değerli Meslektaşlarımıza Saygıyla Duyururuz.

19.09.2024