Engelleri Kaldır
Tarih: 3.12.2015 | Okunma Sayısı: 1078

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Çanakkale Barosu, güzellikleri yalnız engelsizler için değil, engelliler için de istemektedir. Huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu, engelli insanlarımızın toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür.

Çanakkale Barosu olarak engellilere yönelik çabaların temel insani vazifemiz olduğunu, engellilere saygının insanlığa saygı anlamına geldiğini, engellilerin geldikleri durumun ise toplumun aynası olduğunu düşünmekteyiz.

Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur. Engelliler, çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmalıdır.

Her türlü engeli aşma kararlılığı, cesareti ve mücadelesinde olan engeliler her zaman bu çabalarında Çanakakle Barosu’nu yanlarında bulacaklardır.

Bu anlamlı günde tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, tüm engellerin düşüncelerden ve ortadan kalkması dilerim.

Av. Bülent ŞARLAN

Çanakkale Barosu Başkanı