GEÇMİŞ OLSUN ÇANAKKALE!
Tarih: 24.08.2023 | Okunma Sayısı: 364

GEÇMİŞ OLSUN ÇANAKKALE!

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Çanakkale Valiliği'nin resmi açıklamalarıyla,

Kayadere Köyü'nde başlayıp yaklaşık 4.080 hektarlık alanın zarar gördüğü, dumandan etkilenen ve yaralanan vatandaşlarımız ile evi ormanlar olan canlılarımızı yitirdiğimiz yangının bugün itibariyle tamamen kontrol altına alındığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Yangın söndürme çalışmalarında yer alarak gecesini gündüzüne katan tüm kamu görevlilerimiz ve gönüllü kurum kuruluş ve vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Türkiye'nin en çok rüzgar alan bölgesinde yaşadığımız, yangın açısından riskli bölge olduğumuz düşünüldüğünde orman yangınlarının önlenmesi konusunda gereken etkili tedbirlerin alınması, halkımızın bu konuda bilinçlendirilmesi, yangınla mücadele eğitimlerinin verilmesi, sorumluların etkin şekilde cezalandırılması ve yanan alanların ağaçlandırılması konusunda Çanakkale Barosu olarak tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

19.09.2024