GEZİ

BÜYÜK BALKANLAR TURU

MAKEDONYA & KOSOVA & BOSNA HERSEK &  KARADAĞ & ARNAVUTLUK

1.GÜN : MANASTIR – OHRI

Aksam 22.00 Çanakkaleden hareket,Gümrük geçişleri sonrası Ohriye transfer.

Manastır Sehir turu (Manastır Askeri İdadisi, Atatürk anı odası - Saat Kulesi, Haydar Kadı-Yeni ve İsakiye camileri, ag. Dimitri Kilisesi, ünlü Şirok sokağı,ardindan RESNE KASABASI Ziyareti,(ResneliNiyazi Bey Sarayı ve evi)  Ohri ye varis , Ohri şehir turumuzda;  St. Panteleymon Ortodoks kilisesini ve Aya Sofia kilisesini ziyaret ediyoruz ,hotelimize yerlesme.

Aksam yemegi ve konaklama Ohride

2.GÜN : OHRI – KALKANDELE – ÜSKÜP

Sabah kahvaltısının ardından,  turumuza devam ediyoruz ;  Roma Tiyatrosunu , Kuloglu ve Emin Mahmut Camileri ,Cinar meydanin ardindan Üskü’pe devam ediyoruz yol üzerinde bulunan TETOVA (KALKANDELEN)sehrini ziyaret ediyoruz : ARABATİ BEKTAŞİ TEKKESİ’ni (Külliye) ve benzeri olmayan iç süslemeleriyle eşsiz güzellikteki ALACA CAMİİ’nin ziyaretinden sonra köpürlü nehrin yaninda cayimizi ictikten sonra ,kısa bir yolculuğun ardından Yahya Kemal Beyatlı ‘nın doğum yeri olan Üsküp’e ulaşıyoruz. Üsküp’te göreceğimiz yerler; YAHYA PAŞA CAMİ, SAAT KULESİ, TÜRK ÇARŞISI, İSA BEY CAMİ, MUSTAFA ve MURAT PAŞA CAMİLERİ, KAPAN ve SULU HANLARI, DAVUT PAŞA HAMAMI ve TAŞKÖPRÜ BAŞÇARŞI,otelimize yerlesme.

Aksam yemegini otelde alıyoruz,Konaklama Üsküp ‘te.

3.GÜN : ÜSKÜP – PRISTINE - PRIZREN

Sabah kahvaltısından sonra hareket ediyoruz Kosovaya,Pristine ye varis  SULTAN MURAT TÜRBESİ’nin ziyaretinden sonra. PRİŞTİNE şehir turumuza devam ediyoruz ; FATİH CAMİİ, SULTAN MURAT CAMİİ, SAAT KULESİ NIN ardindan sonra ,PRİZREN’e devam ediyoruz,

Burada BİSTRİCA, AKÇASU’daki TAŞKÖPRÜ’yü, GAZİ MEHMET PAŞA CAMİİ’ni, SİNAN PAŞA CAMİİ’ni ziyaret ediyoruz..

Akşam yemeği otelimizde,Konaklama Prizren de.

4.GÜN : PRIZREN - SARAYBOSNA

Sabah kahvaltısının ardından Saraybosna’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 7 saatlik yolculuğun ardından Saraybosna’ya ulaşıyoruz. Avrupa’nın en ilginç çarşılarından BAŞÇARŞI’yı gezip Osmanlı döneminden beri faaliyette olan Kurşunlu Medresesini görüyoruz. Kanuni Sultan Süleyman’ın akrabası olan HÜSREV BEY CAMİ sini gezip, SAAT KULESİ, KATOLIK ve ORTODOKS KİLİSELERİ ile MUSEVİ SİNAGOG’unu görüyoruz. 1.Dünya savaşının çıkmasına neden olan Avusturya veliahtı Ferdinand’ın suikasta uğradığı LATİN KÖPRÜSÜ’nü görüp otelimize yerleşiyoruz. Aksam yemegi.Konaklama Saraybosna’da.

5.GÜN :  SARAYBOSNA- MOSTAR –BUDVA - ULCINJ

Sabah kahvaltısı ardından ilk durağımız Mostar kentine ulaşıyoruz. Bu kentte Mostar Köprüsü‘nü ziyaret ediyoruz. Mimar Hayrettin tarafından 1557 yılında inşa edilen bu köprü Osmanlı Mimarisinin bir şaheseridir. 1992 yılında iç savaş esnasında Hırvatlar tarafından bombalanmasıyla yıkılmıştır. Ülkemizin de büyük katkısıyla 2004 yılında yeniden yapılmıştır. Daha sonra KOSKİ MEHMET PAŞA CAMİ’sini görüp öğle yemeği alıyoruz. Daha sonra 16.YY. da Osmanlı tarafından yapılan ve Türk köyü olarak bilinen POÇİTEL’i gezip , yollumuz Kara daga devam ediyor,  muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanların en ünlü tatil merkezlerinden biri olan Budva’ya  varis . Budva‘da yapacağımız Stari Grad ( Eski Kale Şehir ) gezisi ardindan Ulcin sehrine devam ediyoruz. aksam yemegi otelinizde .Konaklama Ulcinj de.

6.GÜN : ULCINJ –TIRANA – OHRI -CANAKKALE

Sabah kahvaltıdan sonra Yunanistana hareket ediyoruz ,yol üzerinde  Arnautluk sehirlerini ziyaret ediyorus,Iskodra ve Arnavutluk’un başkenti Tiran’a ulaşıyoruz. Panoramik Tiran şehir turumuzda; Ethem Bey Camii, Saat Kulesi, İskender Bey Heykeli ve Meydanı, Janna Nehri görülecek yerler arasındadır. Tiran gezimizin ardından CANAKKALE ye  dunuyoruz, 7.gün sabah saatlerinde Çanakkalede oluyoruz.

Ücret :

550.00 Avro Kişibaşı, iki kişilik odada kişibaşı, Sngl konaklama için + %50

Ücrete dahil olan hizmetler:

- Ohri  hotel Sileks /

1 gece HB
  www.hotelsileks.com.mk

- Üsküp  NEW STAR

Üsküp / 1 gece HB

www.hotelnewstar.com.mk

- Prizren  Hotel Albes / 1 gece  HB

- Sarayevo Hotel Holywood / 1 gece  HB

Ulcinj

Hotel Mediteran / 1 GECE HB

- Üsküpte aksam yemegi özel rest.canli muzik ve 2 icecek,

- Cay  ikramı Tetovada ( Kalkandelede),

- Rehberlik hizmeti,

- Feribot geçişleri,

- En az 25 kiside 1 free,

- Tüm ulaşım hizmeti,

Ücrete dahil olmayan hizmetler:

- Pasaport işlemleri,

- Vize işlemleri,

- Yemeklerde alınacak içecekler,

- Öğle yemekleri,

- Yurtdışı çıkış harcı ve sigortası

Lutfen aklınıza takılan bir konu olursa yazınız yada aşağıda belirttiğimiz numaralardan ulaşınız.

Saygılarımızla &S230;

______________________________________________________